“Een vitaal werkleven gaat over je welzijn, veiligheid op de werkvloer en de vrijheid je stem te laten horen.”

Stel je voor dat je na een intensieve werkdag nog energie over hebt. Hoe zou het zijn als collega’s zonder aarzeling over hun overgangsklachten kunnen praten? Of als leidinggevenden volledig zichzelf kunnen zijn? Een vitaal (werk)leven gaat over meer dan gezond eten en goed slapen; het gaat ook om je welzijn, veiligheid op de werkvloer en de vrijheid om je stem te laten horen.

Speciaal voor bedrijven die willen bijdragen aan de vitaliteit van hun werknemers, organiseren wij trainingsprogramma’s, workshops en lezingen over diverse thema’s. En dat doen we op een unieke manier. Wij zetten muziek en het bewegende lichaam in om mensen in beweging te zetten, letterlijk en figuurlijk.

Muziek en beweging vormen onze rode draad

Onze bedrijfstrainingen, workshops en lezingen worden gegeven door mensen uit de sport- muziek – en danswereld en barsten van energie, omdat we geloven dat bewegen essentieel is voor groei. 

Of het nu gaat om het versterken van weerbaarheid, het opbouwen van zelfvertrouwen of het balanceren van inspanning en ontspanning, beweging is de rode draad die alles verbindt. Elke training bevat daarom een element van fysieke activiteit.

Ook muziek speelt in rol in al onze trainingen. Het is namelijk een krachtige metafoor voor emotie en identiteit. Het helpt bij ontspanning en fungeert als een spiegel voor hoe je je voelt en wie je bent.

Onze unieke aanpak integreert daarom sport, dans en muziek in al onze trainingen. Daarnaast worden al onze key-notes ondersteund door een optreden van dansers.

Wij geloven niet in stilzitten op een stoel; we willen mensen in beweging brengen, ze laten ervaren en voelen wat hun lichaam en geest kunnen bereiken.

Waarom kiezen voor Barkmeijer trainingen?

01

+ 30 jaar ervaring met het begeleiden van werknemers en werkgevers uit verschillende sectoren

02

Geen statische setting maar verrassende sessies met beweging en muziek als uitgangspunt

03

Van intentie naar ‘doen’: wij werken altijd met een concreet implementatieplan

"Stel je eens voor als vitaliteit een kernwaarde van een bedrijf wordt?"

In mijn rol als trainer en coach heb ik veel ondernemers begeleid. Ik hoorde hun verhalen over de ups en downs van het ondernemerschap. Ongeveer 20 jaar geleden begon ik me ook druk te maken over hun werknemers. Toen al vond ik dat werkgevers beter voor hun eigen gezondheid én die van hun werknemers mochten zorgen. Gelukkig zien we nu dat bedrijven meer inzetten op de vitaliteit van hun medewerkers, en dat juich ik toe. Maar stel je eens voor: wat als vitaliteit niet alleen een thema is, maar een kernwaarde van een bedrijf wordt? Wat als we vitaliteit duidelijk definiëren binnen een bedrijf? Ik denk dat dit een gamechanger kan zijn, met verrassende voordelen voor iedereen.


Over onze trainingsprogramma's:

BarkmeijerTrainingen_Nathalie_Organisatie

In onze trainingsprogramma’s gaan wij 12 weken met jullie aan de slag! 

In 4 bijeenkomsten kunnen we mooie stappen met elkaar maken;

  • We delen onze kennis en ervaring
  • Jullie gaan experimenteren en ervaren
  • Dan gaan we leren implementeren 

Alle programma’s worden op maat gemaakt en zijn aangepast aan de behoefte van je bedrijf. We kunnen ook verschillende trainingen met elkaar combineren.  

Ter inspiratie alvast wat trainingen uitgewerkt.

icoon_Gezond slapen, gezond leven

Betere (werk)prestaties met gezonde voeding en slaap

Voel je fitter, blijer, meer geconcentreerd en productiever. Een leerzame en vooral leuke bijeenkomst, waar je het geheim van een goede nachtrust ontdekt. Een gezonde nachtrust heeft veel impact op de gezondheid en de (werk)prestaties. Bouw tijdens deze workshop ook nog eens aan een effectief team.

icoon_Fit door de overgang

Fit door de overgang

Maar liefst 35% van de ziekmeldingen zijn gerelateerd aan overgangsklachten. Tijdens deze training maken we het onderwerp bespreekbaar, voor iedereen! Wat kun je zelf doen om deze fase zo fit mogelijk door te komen? Anders eten, bewegen en op een andere manier met je energie omgaan. Kennis, inspiratie en verbinden, dit staat centraal tijdens deze training.

icoon_Spreekangst overwinnen

Spreken met zelfvertrouwen

Je laten horen tijdens een vergadering, het openen van de kerstborrel, of kleine presentaties die dagelijkse kost zijn. Voor welke gelegenheid dan ook, spreken in het openbaar is niet voor iedereen vanzelfsprekend.
Zelfs niet voor mensen die dit al jaren doen.
Moeiteloos je verhaal delen, dat zou toch fijn zijn. Dat kan alleen als jij jezelf laat zien. Wij weten dat dit echt niet vanzelf gaat. Daar is tijd voor nodig en het vertrouwen moet groeien.
 In dit programma nemen we die tijd en we gaan niet eerder naar huis voordat jij er zelf van kan genieten!

icoon_Ontspannen ademen

De werkdruk verlagen door inspanning en ontspanning

Ademen doen we onbewust. Dit betekent dat inefficiënt ademen, door bijvoorbeeld spanning, ook onbewust gaat. Daarnaast leven de meeste mensen vanuit het hoofd en is er geen connectie met het lichaam. Zonde, want ons lichaam heeft ons veel te vertellen. Lichaamsbewust wordt je door met je lijf te werken. Dit kan door inspanning en door ontspanning. Wij beschikken over een schatkist aan tools om jullie hierbij te begeleiden.

icoon_Het brein & gedragsverandering

Combinatietraining alle programma's

Dit vitaliteitsprogramma bestaat uit een combinatie van alle andere programma’s. Uiteraard ligt de focus op de behoeften.
De deelnemers krijgen veel informatie en tools over alle leefstijlfactoren. Dat maakt dit programma een is cadeau voor alle werknemers.
Wij raden aan om dit programma voor een langere periode in te plannen.

Dit kun je verwachten:

01Kennismaking

Wij komen graag naar jullie toe om vrijblijvend kennis te maken en alvast te bespreken waar we jullie bij kunnen helpen

02Introductietraining

Op basis van onze eerste kennismaking en jullie hulpvraag, komen wij langs voor een introductietraining. Iedereen krijgt kans om kennis te maken met ons en onze werkwijze. 

03Het programma vormgeven

Wij bieden programma’s met vaste, heldere thema’s die aangepast worden op wat er nodig is voor jullie bedrijf. Onze trainingsprogramma’s bestaan uit 4 halve trainingsdagen, die we over 12 weken verdelen. 

04De training zelf

We starten met de training en evalueren tussentijds. 

04Implementatieplan

Het programma wordt afgerond met een implementatieplan.

04Feedback en evaluatie

Samen plannen we een feedback en evaluatiemoment in.

Over onze workshops:

Voor bedrijven die niet een heel programma willen volgen, maar toch willen bijdragen aan de vitaliteit van hun werknemers, bieden we ook workshops. Een pakkende workshop kan heel effectief en leuk zijn als ‘break-out’ moment of als een fijne inspiratiesessie.

Onze workshops zijn interactief en iedereen mag lekker aan het werk, want dan beklijft de informatie een stuk beter.

Onze workshops zijn los te boeken voor een dagdeel van 1,5 tot 3 uur. 

Hieronder zie je de workshops die wij aanbieden. Iets heel anders in gedachte? Dat kan ook, wij kunnen de workshop op maat maken voor jullie bedrijf.

icoon_Gezond slapen, gezond leven

Gezonde slaap, gezond leven

De laatste jaren is er veel meer aandacht voor gezonde slaap gekomen.
Sinds de Industriële revolutie hebben wij een ander bioritme aangemeten gekregen. Zodoende luisteren we niet meer naar ons eigen lichaam en dat werkt tegen. Hoe je dat tij weer kunt keren, dat leer je in deze boeiende workshop.

icoon_Fit door de overgang

Fit door de overgang

Tijdens deze workshop staat centraal; ‘Ken je eigen lichaam’ en ‘Wat kun je zelf doen?’ Alle leefstijlfactoren die betrokken zijn bij deze nieuwe levensfase worden besproken. De deelnemers gaan zelfs met een persoonlijk plan naar huis.

icoon_Spreekangst overwinnen

Spreken met zelfvertrouwen

Hoe maak je een presentatie boeiend voor publiek?
De opbouw van het verhaal, maar vooral jouw input, heeft enorme invloed.
Verhalen horen, dat willen we allemaal.
Tijdens deze workshop leer je jouw verhaal in te brengen.

icoon_Jouw hormonen kunnen jou helpen

Een sterke voedingsbasis voor meer energie

Waarom eten we eigenlijk? Welke processen zetten we in gang in ons lichaam en welke impact heeft dat? Stel dat je met kleine aanpassingen veel meer energie krijgt?
Tijdens deze workshop leren de deelnemers de feiten over een gezonde voedingsbasis. En dat levert energie op!

icoon_Het brein & gedragsverandering

Het brein & gedragsverandering

Hoe komt het toch dat we steeds vervallen in oude patronen?
Ook als het ongewenste patronen zijn. Hoe je tot gewenst gedrag komt, dat leer je in deze workshop. Makkelijk is het niet, wel heel erg interessant!


Lezingen met dansoptreden

Lezingen met dansvoorstelling

Even achterover leunen? Nee, wij denken dat jullie op het puntje van je stoel zitten!

Onze inspirerende lezingen gaan namelijk over jou!
Jij als persoon, als team en als organisatie. Wat betekent vitaliteit voor jou en voor jullie bedrijf? En wat als dit een van jullie kernwaardes wordt?

Lezingen of key-notes kunnen wij geven als opening van jullie bijeenkomst, jaarafsluiting of tussendoor als cadeau voor alle werknemers. Wij brengen al onze lezingen tot leven met dans. Wij spreken niet alleen zelf, maar laten ook de dansers het verhaal vertellen.

Wij maken altijd lezingen op maat, maar hieronder doen wij graag wat suggesties:

  • De overgang begrijpen; een gids voor leidinggevenden
  • Effectief trainen, effectief werken
  • Vroege vogels & nachtbrakers, de juiste mensen op de juiste plek
  • Fit worden bij of na kanker

Emmauscollege - Jacqueline Ham

'Fit door de overgang' geeft veel inzichten. Deze training hebben we mijn team van zeven dames aangeboden. Heel mooi als werkgevers daar ruimte voor geven. Dat betaalt zich echt terug!

Emmauscollege - Jacqueline Ham

Een inspirerende stijl van begeleiding

Nathalie zorgt eerst voor bewustwording en heeft ons daarnaast concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Kortom heel veel geleerd.

Beequip - Jolente Schouten

Laagdrempeligheid en open houding

De laagdrempeligheid en open houding van Nathalie zorgde ervoor dat er een open sfeer was. De wandeling was een mooie aanvulling op de middag.

Groene Hart Ziekenhuis – Birgitte Bergen

Op zoek naar een inspirerende training, workshop of lezing? Wij brengen werknemers in beweging!